Zeytin ve Faydaları Hakkında bilgileri okuyarak, diş eti çekilmesi problemine çözüm olarak sunduğumuz araştırma yazımız en son paragraftadır. Ancak tamamını okuyarak anlayarak uygulamanızı tavsiye ederiz.
Zeytin Tüketilerek Yapılan Çalışmamıza Destek Olmak İçin Yorum Yazmayı unutmayın.
Zeytin Besin Değerleri
Siyah Zeytin Porsiyon Miktarı 100gr
Kalori 115.00 Toplam Yağ 10.68g - 17%
Doymuş Yağ 1.42g - 8% Trans yağ 0g
Kolesterol 0mg Sodyum 735.00mg - 31%
Potasyum 8.00mg -1% Toplam Karbonhidrat 6.26g - 3%
Diyet Lifi 3.20g - 13% Şekerler 19.1g
Protein 0.84g - 2%
% Günlük Değer Bu yüzdelik değerler günlük 2000 Kcal üzerindendir. Günlük kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir. Ancak bir günde veya bir öğünde yenmesi gereken zeytin miktarını 100gr porsiyon olarak değerlendirmemenizi tavsiye ederim. Zeytin Vitamin Mineral Değerlerine bakalım.
A Vitamini 403.00% C Vitamini 0%
Kalsiyum 88.00% Demir 1.7%
E Vitamini 1.65% K Vitamini 1.40%
Tiyamin 0.02% B2 Vitamini 9.02%
Niyasin 0.04% B6 Vitamini 0.01%
Pantotenik asit 2.01% Fosfor 3.00%
Magnezyum 4.00% Çinko 0.22%
Selenyum 0.90% Bakır 0.25%
Manganez 0.02%
Zeytinin Faydaları Nelerdir?
Daha Önce Zeytin Ve Zeytin Yağı hakkında hazırladığımız makalemizi buradan okuyabilirsiniz.
Şu sıralar viral video olarak yayılan japon bilim adamlarının gençlik kremi araştırmalarında keşfettikleri ve kullandıkları formüle bakıldığında Kadim zeytinin faydaları mucize etkileri günden güne yeni bir boyut kazandığı anlaşılır.
Zeytin Meyvesi Zeytinyağı ve Zeytin Yaprağı Antik Mısırlılar tarafından hem gıda olarak hemde alternatif tıp açısından kullanılmış. Günümüzde de halen bu yönleriyle kullanılmaktadır.
Yaprağında bulunan Değerli maddeler
Oleuropeitt maddesi, ağaçları hastalıklardan zaralı haşere ve böceklerden koruyan madde olduğu araştırmalarda anlaşılmış. Zirai olarak olarak üretilen maddelerde kullanılır.
Kalsiyum Elenolate, genel olarak zararlı virüs, bakteri ve mantarlardan, insan vücudunu koruyucu özelliğe sahip.
Zeytin Yaprağı Besin İçeriği ve Faydaları Hakkında Dr. Salih Eken'in Zeytin Yaprağı Çayı ve Faydaları yazısını okumanızı tavsiye ederim.
DİŞ ETİ ÇEKİLMELERİ ve SÜRE GELEN PROBLEMLER
Öncelikle Neler yapmalıyız ? İnternette Sorununuzu ararken karşılaşacağınız öneriler ve Kati olarak yapılması gerekenler burada;
Diş fırçalamak, Diş pastası ve diş ipleri kullanmak, Misvak Kullanmak ve periyodik olarak kullanabileceğimiz ağız bakımı için özel ürünler. Ancak her ne yaparsanız yapın
Sağlıklı beslenme, Sağlıklı yaşam için egzersiz ve sporda hayatınızın bir parçası olsa bile
Geçmişten gelen, yada bir hastalığın sebep olduğu, süregelen diş ve dişeti problemleriniz varsa..
Diş eti çekilmesi nasıl geçer? Alternatif olarak neler tavsiye ediliyor; Burada İnternet üzerinde bulabileceğiniz tavsiyeler var;
Diş eti çekilmesine yönelik alternatif bitkisel tedaviler. Yine bunlara dair kullanılabilecek doğal bitkisel ürünler ;
Hindistan cevizi yağı, Bu tarz bitkisel ürünleri gargara yaparak kullanmak tavsiye edilir.
Örneğin;
Bir miktar Hindistan cevizi yağı ile gargara yapmak yeterli olduğu vurgulanmış. Hindistan cevizi yağı ağız içerisinde 2 dakika süreyle gargara yapıldığında, diş etlerindeki çekilmeye sebep olan mikroorganizmaları öldürür. Deniyor.
Susam yağı da Hindistan cevizi yağı gibi gargara yaparak kullanılır. Ancak susam yağını biraz ısıtarak etkiyi artırdığı vurgulanıyor.
Yeşil çay içmek içerken gargara yapmak. Ağızınızda bir kaç dakika süreyle bekleterek tüketmek, hem diş etindeki ağrıyı hafifletmeye hemde diş eti çekilmesinin sürecini yavaşlatmaya yardımcı olduğu vurgulanır.
Aloevera(sarısabır) ise, taze bitki yaprağından alınan jel, diş etlerine sürülerek uygulanıyor.
Diş eti çekilmesine önlemek amacıyla yapılan doğal yöntemler nelerdir?
Misvak kullanmak.
*Misvak'ı doğru kullanmak için, diş fırçası kullanım tekniğinde olduğu gibi uygulamanız özel tavsiyemizdir. Unutmayın Misvak Taze ve henüz kurumamış olmalı!
kristal tuz, çay ağacı, karbonat.
Bunlarda her biri ayrı ayrı suya katılarak gargara haline getirilip kullanabilirsiniz.
Limon yağı . Hardal yağı
Çekilen diş etlerine masaj yapılarak kullanılması tavsiye ediliyor.
Bu yağlar ile yapılan diş eti masajı, sorunlu bölgedeki dokuların onarımını hızlandırmaktadır. Bu iki yağının haftada iki kez ve ortalama üç dakika süresince masaj olarak uygulamak gerekiyor.
Karanfil, 2 yada 3 adet karanfilin çiğnenerek ağız mukozasında uzun bir süre tutulmasının diş eti çekilmelerine iyi geldiği düşünülmektedir. Ancak bu şekilde uygulanmasının en bilinen etkisi diş ağrısını hafifletmesidir. Karanfili özellikle yemeklerden sonra çiğnemek ağız hoş bir koku etkisi de bırakacaktır. Doğal Antiseptik özelliğiyle diş eti çekilmesini neden olan organizmaları gidermekte yardımcı olduğu biliniyor.
Diş eti çekilmesini durdurmanın başlıca yolu düzenli ve doğru diş bakımı yapmaktır. Bu bağlamda her gün diş fırçalamak ve gerektiği durumlarda da diş ipi ile temizleme yapılması tavsiye ediliyor.
Yıl içerisinde belirli aralıklarla diş hekimine gitmekte diş eti çekilmelerine karşı alınabilecek önlemler arasında sıralanıyor.
Diş eti çekilmesi yaşayan kişilerin, fırçalama esnasında daha yumuşak fırçalar kullanması gerekliliği vurgulanır!
Tabi bunlar en doğal haliyle bilinen ve asgari surette özen gösterilmesi gereken konulardır.
En Önemli İlk Adım. Doğru Teknikle Diş Fırçası Kullanmaktır!.
Geçmişten bu güne bir pencereden bakıldığında Bize diş fırçalamanın önemi, hatta macun kullanma ve diğer tavsiyeler verildi. Fakat kesin bir yol izleyerek Doğru Teknikle Fırçalamayı doğru yoldan öğrenen çok az insan var.
Yanlış diş fırçalamanın zararları da, Dişlerimi Fırçalasam Bile Çürüyor, diş etlerim kanıyor gibi sayılabilecek bir çok diş problemi, yanlış diş fırçalama sebebiyle olduğu açık bir gözlemdir.
Doğru Diş Fırçalama Tekniğini Uzmanlarından izleyerek Öğrenin!
Bu 2 videoyu dikkatle izleyip Doğru tekniği kavradığınızda, Dişinizle alakalı yaşadığınız sorunların azalmaya başladığını hemen hissedeceksiniz.
Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, dengeli ve düzenli beslenmek diş eti çekilmeleri için oldukça önemli faktörlerdir. Bunun yanı sıra kişinin ağız bakımı yaparken burada meydana gelen değişikliklere de dikkat etmesi gerekmektedir. Diş etlerinde görülen kanama ve renk değişliklerinde vakit geçirmeden önlem alınması ya da bir uzmana başvurulması tavsiye edilmektedir.
Bütün bunların tam aksine bakım yapmıyor, sağlıklı bir yaşamınız yoksa bile sorununuzu tamamen çözmede diğer başka etkenler olabilir. Çevrenizde ağız sağlığına hiç dikkat etmeyen, gerekli bakımı yapmadığı halde uzun yıllar boyu diş problemi yaşamayan, yada yaşadığı problemler acısız ağrısız şikayetsiz yaşayan, yani daha hafif atlatan çoklarca örnekle karşılaşabilirsiniz!
Bütün bunlara daha uç örnekler ise, dişlerinin bir kısmında oluşan tartarı, özellikle iç kısımda belirli bir ölçüde tartar oluştuktan sonra artık daha fazla ilerlemediğini düşünen çok insan vardır. Ancak bu oldukça risklidir. Diş tartarı koruma görevi yapmadığı gibi, diş etinizden başlayarak, dişinizi ve hatta çene kemiğinizi kaybetmenize sebep olabilir.
Yinede ağız yapısı, çene ve diş yapısı açısından tartarın ,dişin yüzeyini kaplayıp adeta koruyor etkisi verdiğini düşünen çok insan vardır. Hatta bu kimselerin tartar haricinde uzun yıllar boyu diş problemi yaşamamasıda bu koruyucu etkiye inandırıyor. Ancak bu durum diğer sağlık problemlerinede sebep olabilir.
2 ADIMDA DİŞ ETİ PROBLEMİNİ GİDERMEK
1. Adım, yukarıda belirttiğimiz gibi Doğru Diş Fırçalama Tekniğidir
2.Adım, Düzenli Zeytin Tüketimi. ( HER GÜN ZEYTİN YEMEK )
İşte Bütün bunların arasında Zeytin Etkisi tekrar değerlendirilmeli!.
Küçük çapta ve birkaç yıllık sürede denediğimiz zeytin tüketimiyle diş eti çekilmesini tamamen durdurabilirsiniz.
Bu çalışmaya göre 65 kg altındaki kişiler, günlük olarak en az 6-7 adet siyah zeytin tükettiklerinde, zeytin içeriğindeki etken maddelerden dolayı, kılcal damarlardaki ve özellikle diş ve diş etinde bulunan damarlarda, kanın hareketlenmesinde ve diş eti çekilmesindeki organizmaların damarlardaki hareketlilik sayesinde ve temizleyici etkisiyle durdurduğu düşünülüyor.
60kg üstünde iseniz, yine minimum 6-7 adet- ancak diğer günlerde sayı bazı zamanlarda 9-13
Yine iştahınıza göre daha fazla sayıda tüketmeniz özel tavsiyemizdir. Burada Tekli sayılar bir tekniğe dayalı veriliyor. Ancak ilmi açıdan da değerlendirildiğinde tek çekirdekli yiyeceklerin tekli sayılarda tüketilmesi söz konusudur.
Çocuklarınızda iştahsızlık durumu olduğunda, onları minimum 6 adet zeytin yemeye teşvik etmelisiniz. Burada Zeytinle alakalı alerjik bir durum olup olmadığına dikkat edilmeli. Aşırı tüketimi de aynı şekilde zarar verebilir. Gereğinden fazla tüketilmemeli.
Burada şu hususa dikkat edilmeli! 1 hafta içerisinde Zeytin tüketilmediğinde Diş eti Problemleriniz tekrar edecektir!. Zeytin tüketmediğiniz 3 günlük süreyi baz alırsak, sizdeki problemin durumuna göre hemen ertesi günlerde sızlanma, ağrı v.b şikayetiniz yinelenir.
Bu Araştırma konusunu Zeytin Tüketerek ve tüketmediğiniz zamanları not ederek kendinizi gözlemleyip neticelerini ve düşüncelerinizi yorum yazarak bizlerle paylaşarak katkıda bulunabilirsiniz.
Sağlıklı yiyecekler ile günlük kalorinize dikkat ettiğiniz var sayımıyla, her gün kahvaltınızda tüketmeniz yeterli olacaktır.
Eski insanların aktardığı gibi; ağrıyan dişe tuz basmak, karanfil koymak ve Zeytin koymak gibi alternatif çözümleri olduğunu unutmayın.
Doğada gözlemlenen ölmüş bir Ayı üzerinde yapılan incelemede, Ölmeden önce Ayı'nın çürük dişlerine defne yaprağını dolgu gibi sıkıştırdığı görülmüştür. Doğadaki alternatif tıp bilgisinin insan üzerindeki etkilerini anlamak adına güzel bir örnektir.
Zeytin tüketildiği gibi, zeytin yağı, ve zeytin yaprağı vücuda sayısız fayda sağlıyor oluşu göz önünde bulundurulmalı.
Yaklaşık 2 sene önce Diş eti çekilmesine dair araştırma konumda 3 renk elmanın (kırmızı-sarı-yeşil) etkileri üzerinde duruyordum.
3 elmanın da ağız sağlığında ciddi faydaları var. Kişiden kişiye sağlık probleminin türüne göre değişiklik gösteriyor.
Bu nedenle Sık sık elma tüketmeye özen gösterilmeli.
Benzer şekilde henüz olgunlaşmamış yazlık armut gibi hafif sert meyveler, dişinizde bulunan tartarın yüzeyindeki fazlalıkları dökmesi söz konusu. Ancak bu hafif kaşıntılı sızlamalar yapar. Dişinizi tamamen kaplamadıysa, bu meyveleri tüketmenin yanı sıra, püre haline getirip 3-5 dakika günlük masaj yaparak. Büyük ölçüde rahatlayacağınızı unutmayın.
Diş tartarı diş etlerinin çekilmesinde etken organizmaları da tutabiliyor. Bu sebeple temizliği önemlidir.
Doğru diş fırçalama tekniği tartarın birikerek çoğalmasını engeller! Yine püre şeklinde kullanacağınız yeşil elma, kırmızı elma gibi uygulamaları diş fırçanıza sürerek doğru teknikle fırçalayarak etkisini artırabilirsiniz.
Sizin için büyük ihtimalle şifa olacaktır.
Sonuç olarak işe yaramadığını düşünürseniz diğer makalemizdeki alternatifleri de buraya tıklayıp değerlendirebilirsiniz.
Kullandığınız Zeytinin Katkısız olmasına özen gösterin. Doğal olan her şey doğal etkisiyle hayatımıza renk katar. Bu konuda güvendiğiniz yerlerden almanız tavsiye edilir. Ve unutmadan kaliteli ve yüksek fiyatlı olması değil sadece doğal olması sizin için yeterlidir.
Yorumlar
Yorum Gönder