İşitme Kaybı Doğal Tedavisi- Soğan Suyu Uygulaması Önemli Uyarı!

Kulak temizliği,duyma kaybı bitkisel tedavi,soğan suyu nasıl uygulanır,kulak için soğan suyu,soğan suyu faydaları,kulağa soğan suyu damlatılır mı,kulak için soğan suyu zararları,işitme kaybı tedavisi,işitme kaybına soğan suyu tedavisi benzeri soruların cevapladık.

İSTEK ÜZERİNE YAZILMIŞTIR.
Bu yöntem yurt dışı menşeilidir.. Bir doktorun hastasına tavsiye etmesi ve şifa bulması üzerine yayıldığı biliniyor. Duyma kaybına büyük ölçüde çözüm olduğu gibi, vertigoya bağlı denge bozukluklarının düzeldiği de gözlemlenmiştir. Aynı şekilde ailemizden bir kişi 6 yıllık tedavi arayışına rağmen doktorların yapabileceği bir şey kalmadığı ve ömür boyu cihaz kullanması gerektiği sonucundan başka çözüm kalmamış. Vertigosu ise bezdirici seviyeye gelmiş, evden çıkmasında sorun teşkil etmiştir. Yazılan ilaçları almaya gidip gelirken bile aşırı derecede denge kaybı problemi yaşaması. Doğal tedavi yolları aramaya sürüklemiş Bu yöntemi uygulayarak büyük ölçüde sağlığına kavuşmuştur.

İşitme kaybı soğan suyu tedavisi




Bu konu tamamen uyarı ve bilgilendirme amaçlıdır. Yöntemin yanlış yapılıyor olmasından doğan büyük sıkıntıları gidermeyi amaçlar. Doğru uygulandığı takdirde oluşabilecek zararların bilinmesine yönelik yazılmıştır..
Yazıya başlamadan önce uyaralım her satırı harfiyen okumalısınız. Doğabilecek riskler çok büyük sancıları da içinde barındırır. Bilmeniz gereken bazı durumlar var. Bu nedenle herkes soğan suyu damlatamaz. Bunun çok acı sonuçları olabilir.

İşitme kaybı için soğan suyu uygulamasına geçmeden önce bilmeniz gerekenler var.
Kolay anlaşılabilmesi için madde madde listeleyelim.

1-)Öncelikle doktor kontrolü şarttır. Sizin işitme kaybınız neye bağlı oluştu bunun analizini yapmak, gerçek sebebi bilmek gerekir.

2-)Doktor kontrolünde kulak zarınızın şimdiki durumunu bilmelisiniz.
  •  Kulak zarın da delik var mı?
  • Kulak zarında incelme var mı?
Kulak zarınızla ilgili kesin bilgilere sahip olmalısınız.

3-)Doktor kontrolünde kulağınızda bilinen bir enfeksiyon var mı?

Bunlarla birlikte cevapları değerlendireceğiz ve diğer bilinmesi gerekenlere geçeceğiz.


Öncelikle 2. madde de yazanlarla başlayalım.
Kulak zarın da bir delinme varsa ;
Soğan suyu uygulamak var olan enfeksiyonu, halk tabiriyle azdırabilir.Yani enfeksiyona bağlı doğabilecek belirtiler çıkabilir.
Ayrıca var olmayan bir enfeksiyonun oluşmasına sebep olabilir.

Kulak zarın da incelme varsa yine benzer etkilere sebep olabilir..

Bu hallerde doğabilecek ilk ve en kötü durum aşırı şiddetli kulak ağrısı oluşabilir. Bağlı nedenlerle duyma kaybınız yükselebilir. Kulak içi pisliği itilmesiyle vertigo sıvısına zarar verebilir ve bunlara bağlı daha başka sorunları tetikleyebilir.

Şimdi bütün bu risklere rağmen, olumlu faktörlerde vardır.

1. maddeye dönelim. Ve hangi sebeplere bağlı işitme kaybı yaşıyorsunuz bunu öğrenmiş olalım
Eğer,

  • Sürekli yüksek sese maruz kalma
  • Kulaklık kullanmak
  • Cep telefonuyla uzun süre konuşmak ve benzeri etkenler.
  • İlerleyen yaşa bağlı işitme kaybı varsa. 


Eğer böyle sebeplere bağlı işitme kaybı varsa ve yukarıda saydığımızı diğer kontrollerinizi yapmışsanız. Hiç bir problem olmadığında soğan suyu uygulaması denenebilir.
Ancak uygulamaya başlamadan önce doğabilecek riskler için, yanınızda yakınlarınız olmalı. Ciddi bir yan etki olursa size yardımcı olacak birilerinin yanınızda olmasında fayda var.
Bütün olumlu duruma rağmen bu riskler geçerli olduğu gibi hiç bir etki olmadan işitme düzeyiniz büyük ölçüde düzelebilir.

İşitme Kaybı Soğan Suyu Nasıl uygulanır.

İlk olarak bu uygulama 1 hafta boyunca uygulanması gerekebilir. Hiç bir problem olmadığında devam edilmesi gerekecektir.

İlk olarak 1 adet soğanı ortadan ikiye kesin,
Narenciye sıkacağı ile portakal suyu çıkarır gibi soğanın suyunu çıkarın. Bolca su çıkacaktır. Tavsiyem her gün için 1 tane soğan sıkmanız temiz uygulamanız iyi olur.
Çıkan su'dan 2-3 damla bir kulağa, başınızı tersine yatırıp damlatın. Sonra diğer kulağa aynı şekilde damlatın. Ertesi gün tekrar edin eğer 2-3 gün içerisinde duymanızda düzelme görürseniz 1 hafta devam edin. Soğan suyu bir miktar yanma hissi verebilir.

Ancak bundan sonrasında yapmamanız gerekenler var.

1-) Banyoya girerken pamuğa vazelin sürerek kulağınızı temizleyip tıkaç yapın, yada aşırı su girmeyecek şekilde bir tıkaç yapın fazla ileri itmeyin.
2-) Asla denize yada havuza girmemelisiniz.
3-) Kulağınızı pamukla ve fazla içeri girmeden temizlemeniz gerekir.

Soğan suyunu kulak çöpüyle uygulayanlar var, ancak biz tavsiye etmiyoruz. Eğer kulak içi pisliğini ittirirseniz kulak zarına da baskı olabilir. Kulak zarı deliği varsa, pisliği oradan iterek vertigoya  zarar verebilirsiniz kristallere veya sıvıya etki edebilir.

Bu yöntemi uygulamak için yukarıdaki şartlardan emin olmalısınız ve doğabilecek riskleri göze almalısınız. bunun için doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Risk faktörleri oluştuğunda acısı dayanılmaz olabiliyor.

Bu yöntemi kullanarak duyma bozukluğu büyük ölçüde düzelmeler olduğu gibi. Sayılı etkilerde sıkça görülmüştür. Eğer bu tarz bir yönteme ihtiyaç duyuyorsanız bu son çare olmalı.

Bu yöntemi kullanarak duymanın yanı sıra, vertigo etkisiyle dengesini kaybeden kişiler aynı etkileri tekrar yaşamadıklarını dile getiriyorlar.

Bu yöntem tamamen kullanan kişilerden alınmıştır. Uzmanlar bu tarz yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini, Doğabilecek sıkıntıları göze alarak söylüyorlar.

Bu yazının yazılma sebebi, kulaktan dolma bilgilerle. soğan kürünü aşırı miktarlarda ve aşırı şekilde yanlış kullanımının önüne geçmektir. Bazı hastalar her şeyi göze alarak günde bir çok defa ve 3 den çok fazla soğan suyu sıkmak gibi son derece tehlikeli uygulamalara gidiyorlar.. Sonrasından onulmaz yaralar açabiliyorlar. İnternette bunun uygulanmasına dair yöntemin doğrusuna pek rastlamadım.
Bu sebeple uygulamayı göze almış ve bilinçsizce uygulayarak olduğundan daha sıkıntılı sürece girilmemesi gayesiyle yazmaya karar verdik. Siz siz olun yukarıdaki maddelerden biri dahi varsa bu yönteme başvurmayın. Doktorunuzla muhakkak görüşün.

Bu konu tamamen uyarı ve bilgilendirme amaçldır. Yöntemin yanlış yapılıyor olmasından doğan büyük sıkıntıları gidermeyi amaçlar. Doğru uygulandığı takdirde oluşabilecek zararların bilinmesine yönelik yazılmıştır..

Türkiyede  bazı doktorların vertigoya bağlı tedavi sürecinde hastalarına serbest düşüş hareketi yaptırdıkları bilinir.
Bu yöntem de kişi bir kanepenin ortasına oturur.
sol ve sağ yanlarına ince bir minder koyulabilir.
Önce sağ tarafa ani bir şekilde kendini boşluğa bırakır gibi yatması istenir. Bu hareket kontrol dışı düşercesine 3 defa tekrar edilir. kafanızın sağ yanı mindere çarparcasına düşecektir.
Sonra sol yanına aynı şekilde 3 defa ani düşüş hareketi yapılır.
Fakat bu yöntem bazı kişilerde işe yaramıyor. Bu konuyla ilgili doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca başka tedavi uygulamaları da var.

Tüm hastalara Allah acil şifa versin.

Yorumlar

Yorum Gönder