DOĞAL SERUM TARİFİ - KIŞ HASTALIKLARI - LİMONATA TARİFİ (SAĞLIK DÜŞKÜNÜ ÖZEL SERUM TARİFİ)



Limonata hem evde hazırlaması kolay hem kalorisi çok düşük olsun isterseniz Limon Suyu Şekersiz olarak hazırlanır. Ancak Doğal Serum Etkisi diye tabir ettiğimiz faydaları iki şekilde de elde edebileceğinizi unutmayın. Doğal serum tarifi için bu makalenin devamını okuyunuz.
 Bir çok insan sıcak yaz günleri için tercih eder, ama aslında yılın her mevsimi için dört dörtlük, sağlık kaynağı bir içecek.


Di
ğer meyve sularına ve içeceklere göre bunun daha avantajlı olmasının nedeni kalori açısından çok düşük olmasıdır. Bunun yanı sıra, sağlığa faydalı bir çok besleyici öge taşır.
Bunun sayesinde, limonatayı her türlü beslenme düzenine ekleyebilirsiniz ve hatta gün içinde bir kaç kere içebilirsiniz.
Tüm yararları sayesinde, son zamanlarda sabahları içmek için daha popüler bir içecek oldu.

Taze Limon Suyu Tüketimi’nin Faydaları

Limonatayı taze şekilde sabah içmek en iyisidir, çünkü sabah vücut besleyici ögelerin hepsini çok daha iyi emer ve onları gün içindeki işlevlerini yerine getirmek için kullanır.
Her ne kadar Limonata diye söz ediyor olsak ta, asıl şekerli olan limonata bu değildir. Bu kalorisi en düşük içecek arayanlar içinde özel bir besin kaynağıdır. Gerçek Limonata ile ilgili tarifimiz ve doğal serum etkisini yazının devamında bulabilirsiniz.

* Taze limon suyu ihtiyacınız olan suyu içerir
.
Sabahları aç karna taze limonata içmek iyi bir fikirdir ancak yinede önceliğimiz katıksız ılık bir su olmalı
Vücuttaki nem ter ve idrar aracılığıyla atılır, bu yüzden sağlıklı ve tazeleyici bir içecekle bu nemi yeniden kazandırmak  için bu yöntem uygun olacaktır.



İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sağ
lar
Bu içeceğin antiviral ve antimikrobik özellikleri idrar yollarında oluşacak enfeksiyonlardan korunmak için ve bunların tedavisine destek olarak kullanılabilir.
Günlük olarak boş mideye limonata içmek böbreklerde ve safra kesesinde biriken zararlı bakterilerin idrar yoluyla atılmasına yardımcı olur. 

*
En düşük kalorili meyvelerdendir bu sayede hazırlanan düşük kalorili içeceklerden biride Taze Limon suyudur.

Bir çok insan sabahları kahve içmeyi tercih eder çünkü bu içecek beyni aktive eder ve iş gününe başlamak için sizi uyandırır. 
Ama çok az insan taze limonatanın kahvenin yarattığı etkileri yaratabileceğinden habersizdir. Üstüne üstlük bunu çok daha az kalori ile yapar.
Bir bardak suda bir limon suyu sadece 6 kalori içerir ve vitaminler, mineraller ve liflerle doludur.

* Oksidatif zararlara kar
şı koruma sağ
lar
Limon bol miktarda fitobesin içerir. Bu serbest radikallerin hücre dokularına vereceği olası zararlara karşı koruma sağlayan bir tür antioksidandır.
Yani,  Limon suyu içtiğinizde, bu sizi içeriden erken yaşlanmaya karşı koruyacaktır.
İhtiyacımız olan C vitaminin Önemli bir kısmını karşılar
Hepimizin bildiği üzere c vitamini  kaynaklarından olan limon, önerilen günlük C vitamini alımının altıda birini içeriyor.
Deri hücrelerinin, organ hücrelerini yeniden oluşumunu destekler ve bir çok yaralanma ve hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.

*Vücudun pH dengesini düzenler
Bir çok insan limonun ekşi tadı yüzünden bu besinin vücudun asit seviyelerini arttıracağını düşünür.
Tam aksine, limon en doğal alkali içeren gıdalardan biridir. Metabolizmayı geliştirmeye ve vücudun pH dengesini düzenlemeye yardımcı olur. 

* Ba
ğışıklık sistemini güç
lendirir

Limonda bulunan C vitaminin bir diğer görevi ise vücudun bağışıklık sistemi tepkilerini güçlendirir.
Güne başlarken limonata içtiğiniz zaman korunma mekanizmaları güçlenir ve viral hastalıkların gelişimi önlenir. 

*Sindirim sisetmini düzenler ve sindirim kolaylı
ğı sağ
lar
Sindirim sisteminizi etkileyen bir çok problemi boş mideye limon suyu içerek giderebilirsiniz.
Limonun sadece suyunu değil, meyve gibi yenilmesi kaçınılmazdır. Limonota hazırlarken parçacıkları zayi etmeden hazırlayarak, suyun içerisinde önemli miktarda olmasına dikkat edilmelidir.
İçeriğindeki lifler ve su, kabızlığı önler, yanmayı azaltır ve mide ekşimesini hafifletir.


 * Cildi diri tutabilen formüle sahiptir.

Limonatadaki
bol miktarda antioksidan cilt sa
ğlığınıza da faydalıdır. Bu bileşenler serbest radikallerle savaşır ve erken kırışıklıkların oluşumunu önler.
Dahası, C vitamini kolajen üretimini arttırır ve cildin esnekliğinde ve bunun korunmasında önemli bir rol oynar. 
Ayrıca cildi nemli tutar, aşırı yağlanmayı engeller sivilce ve akne oluşumunu önleyicidir.

Sade Limon Suyu Hazırlamak ve Tüketimi Nasıl Olmalı

Yukarıda sayılan faydalar için, önerilen limonata tarifi ılık tüketilir  ve hiç bir tatlandırıcı içermez.
Malzemeler
1 bardak su (200 ml)
1 adet limon’un  suyu
Hazırlanışı
İçilebilecek uygunlukta  ısıya gelinceye kadar suyu ısıtın
Bir adet limonun suyunu bu suya ilave edin.

Tüketim
Şekli Sağlık Düşkünü Özel Uyarısı
Bazı Kaynaklar bu içeceğin her gün taze olarak hazırlanmasını ve günlük tüketilmesini tavsiye eder.
İçilmesinin ardından kahvaltı etmek için yarım saat kadar beklenmesini tavsiye edebilirler.
Ancak bu içece
ğin taze hazırlanması masum bir içecek gibi izlenim versede. Her gün Düzenli tüketilmesi Tarafımızca tavsiye edilmez. Bunun belli başlı ana sebepleri vardır.
Bilindi
ği üzere limon içerisindeki etken maddeler kan sulandırıcı özelliğe sahiptir. Limonun bu özelliği sayılan bir çok faydasını görmek için yeterliyken, aynı zamanda günlük kullanım aşırıya kaçmak olacaktır. Aşırı akışkan kan hücrelerinin doğuracağı zararlar ortaya çıkacaktır, (kanama /burundan kan boşalması,kalp ritmine etki edebilir, v.b) olacaktır.
Her zaman tavsiye edilen g
ün aşırı veya haftalık bir yada bir kaç defa kullanılması periyodik bir düzenle alınması da sayılan faydaları almanıza yetecektir.
Gördüğünüz gibi, doğal taze limonata hem sizi ferahlatacak hem de sağlığınıza katkısı olan bir çok özelliğe sahip.
Bunu her sabah içmek yerine haftalık periyotlar halinde almanız kişisel önerimizdir. Her hangi bir tedaviye yönelik olmadığı müddetçe, her çeşit yiyecek ve içeceğin stabil şekilde düzenle alınmasından  doğabilecek rahatsızlıkların önüne geçmek için tavsiye edilir.


Buraya kadar limon ve suyunun faydalarından bahsettik, pekiya serum etkisi için ne gerekiyor ?

DİKKAT; Do
ğal ve Serum Etkisi Yapan
Formül


Öncelikle kı
ş aylarında soğuk algınlığı ve yine bahar aylarında bahar yorgunluğu gibi dirençsiz vücutların vitamin desteğine ihtiyaç duyması,halsiz ve yorgun düşen vücudun toparlanması gibi birçok duruma pratik çözüm olabilecek bu yöntem, aslen hastahanelerde uygulanan serumların  doğal halidir. Serum etkisi yapan bu besinler  3 farklı besinin belli ölçeklerde vücuda alınmasıyla gerçekleşir.
Ancak ki
şilerin hastalığın verdiği düşünme ile çekilen acının dinmesi ve bir an önce sağlığa kavuşma isteği bilinçsiz bir tüketime yönlendirebileceği hususunu göz önünde bulundurarak. Sadece 2 besinin aşırıya kaçmadan serum etkisi yapabileceğini  not düşelim.

Nedir bu Serum Etkisi Yapan  2 Do
ğal Besin

1. Serum Etkili Besin YO
ĞURT
Daha önce faydalarını saydı
ğımız ve her gün tüketilmesini tavsiye ettiğimiz sofralarımızın vaz geçilmezi yoğurt.


Yo
ğurt ve faydaları hakkındaki yazımızı buradanokuyabilirsiniz.

Ancak bu yo
ğurdun ev yapımı olması şart.

2. Serum Etkili Di
ğer Besinimiz LİMONATA
Yanl
ış duymadınız, bildiğiniz şekerli hazırlanan limonata, ancak yukarıda belirttiğimiz şekersiz limon suyu da tavsiye edilir.


Serum etkisi diyoruz lakin, Hastahanelerde özel olarak hazırlanan bir serumla aynı etkiye sahip de
ğildir. Böyle birşey söz konusu dahi değil. Örneğin hastahanede hazırlanan 500cclik bir serum içerisinde birçok kaynaktan elde edilen ve doğruca kana verilebilen niteliktedir.
bu besinler ise bunun yerine a
ğız yoluyla alınır tamamen doğaldır. Vücuda alındıktan sonra sindirim sisteminde bir öğütülme işleminden geçer. Ve aşırıya kaçılması durumunda başka etkilere sebep olabilir. Bu sebeple 3. Besin yerine bu 2 besinle yetinelim, maksimum fayda için doğru tüketilmesi gerekiyor.

Nasıl Tüketilir;

Serum etkili do
ğal besinlerden tam fayda sağlamak için. Örneğin akşam yemeğinde yenen en az bir kase yoğurt ve yemeğin sonrasında içilen bir-iki bardak limonata hastalığınızın iyileşme seyrini hızlandıracak daha çabuk toparlanmanız da katkı sağlayacaktır. Bu yöntem doğal olduğu için hastalık süresince ve hastalığın bitiminde tekrar edilmesinde de bir sakınca yoktur.
Ancak
ölçüyü kaçırmamanız tavsiye edilir. Limonata'nın parçacıklarının bol olmasına özen gösterin.

Yani doğal serum formulünün serum etkisi için yoğurt ve limonata'nın birlikte alınması gerekiyor.

Tabiki bu uygulama
şekerli hazırlanan limonatanın verdiği etkiler sayılabilecek hastalıklar olması durumunda kullanılması sakıncalıdır. Diyabet ,tansiyon,tiroid v.b durumlarda doktorunuza bu iki besinin birlikte tüketilmesiyle ilgili danışmanızı gerektirir.

Verdi
ğimiz formül doğaçlama sayılabilecek, ancak bazı doktorlarında hastalarına özel tavsiyeleridir. Bu nedenle önceliğiniz doktor kontrolü olsun. Kış hastalıkları soğuk algınlığı, grip boğaz ağrıları, eklem ağrıları,halsizlik v.b bir çok şikayetin başka sebepleri olabileceğini de göz önünde bulundurarak doğal serum tarifini değerlendirebilirsiniz.
Doğal serum tarifinde kullanılan şekerle hazırlanan Limonata Tarifi


Malzemeler
10 adet limon
2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım demet nane (isteğe göre)
2 su bardağı buz

Hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler
Toz
şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limonlarla birlikte oldukça uzun süre yoğurmanız limonatanın aroması ve ferahlığını arttıracaktır.
Bol suda yıkadığınız 10 adet limonun, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.
Kabuğu rendelenmiş dört adet limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin.
2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın. Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekleyin.
Daha sonra
şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar karıştırın.
Özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün.
5 su bardağı içme suyunu ve kalan nane yapraklarını ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun. Karışımı süzmeden önce 1 gün buz dolabında bekletirseniz daha hoş bir kıvam elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar