Hibiskus Şerbeti Nasıl Yapılır,Nar Çiçeği Şerbeti Yaz Kış İçilebilir Meyve Sularından Sağlıklı


NAR ÇİÇEĞİ ŞERBETİ NASIL YAPILIR

Önceki makalelerimiz de nar çiçeği faydaları,narçiçeği çayı,narçiçeği çayının yan etikleri,nar çiçeği çayının nelere iyi geldiği,hibiskus'un tedavi edici özelliği gibi konulara değinmiştik.
Şimdi yaz kış içilebilecek, nar çiçeği şerbeti nasıl hazırlanır, hibiskus şerbetinin faydaları nelerdir, birlikte inceleyel
im.

Nar Çiçeği Şerbeti Tarifi


Hibiskus şerbeti için malzeme listesi

Yapacağımız narçiçeği şerbetinde kullanılacak malzemeler su oranına göre ayarlanabilir. Burada yaklaşık 2- 2.5litre su kullanacağız. Malzemelerimiz de bu suya göre olacak. Daha fazla yapılacağı zaman, su miktarına göre malzeme miktarını tarife bakarak artırabilirsiniz.

2,5 litre su, yaklaşık 10 su bardağı.
1.5 yemek kaşığı Kuru hibiskus (nar çiçeği)
1 su bardağı toz şeker
1-3 adet (isteğe göre) Çubuk tarçın
1-2 Tatlı Kaşığı Karanfil
1 Çay kaşığı kadar limon tuzu

Nar çiçeği şerbeti hazırlanışı;İlk olarak uygun genişlikte bir tencereye suyu koyuyoruz. Tencereye karanfil ve tarçınları ekleyip Ocağa koyuyoruz, kaynadıktan bir süre sonra ( 5 dakika sonra) çubuk tarçın ve karanfil parçacıklarını çıkartın.
Ocağın altını söndürün ve nar çiçeği yapraklarını,şekeri,limon tuzunu tencereye atıp bir süre karıştırarak iyice erimelerini sağlayın. Tencerenin kapağını kapatın ve 30dk bekleyin. Şeker ve limon tuzu ermiş olmalı. Nar çiçeği rengini tamamen suya verir.  Şerbetiniz hazır sayılır. Şimdi yapmanız gereken, Güzelce süzmek. Bunun için temiz bir tülbent kullanabilirsiniz. Süzdüğünüz Hibiskus Şerbeti cam bir şişeye koyup kapağı kapalı şekilde buz dolabında soğumaya bırakın.
Bir çok yiyeceğin yanında ikram edilebileceği gibi, serinlemek için meyve suyu gibi ikram edebilirsiniz.. Unutmayın bu şerbeti kış aylarında sıcak çay gibi içebilirsiniz. Ancak şekerden dolayı, normal çayını demlemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

bu linkten nar çiçeği çayı nasıl demlenir öğrenebilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Gönder