KIRMIZI PANCAR NELERE İYİ GELİR,BESİN DEĞERİ


Kırmızı Pancar nelere iyi gelir,kırmızı pancar besin değeri,kırmızı pancar hangi hastalıklara iyi gelir,pancar suyunun faydaları, günlük pancar suyu tüketmek tansiyonu olanlar için pancar suyu kullanımı gibi çeşitli sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kırmızı pancar nedir

Pancar, çiçekli bitkiler familyasındandır. Amaranthaceae grubu içinde bulunan Beta cinsinin en bilinen türüdür.
Kırmızı pancar, anavatanı  Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller ve sağlığa olan faydaları bakımından adeta  enerji dolu, bir sağlık deposudur.


Kırmızı pancarın bilinen çoklarca faydası vardır ve çok eski tarihlerden beri tedavi amacıyla kullanılmıştır. Öyle ki taa babillere kadar dayanan, ilaç olarak kullanılan besinler arasında önemli, köklü bir yere sahip. Pancar suyu, pancar turşusu, pancarla yapılan salatalar ve şalgam gibi birçok ürünü taçlandırmıştır. Pancar suyunu yaralara ve çeşitli hastalıkların tedavisine karşı kullandıkları savunulur
Pancar, sağlığa çokça faydası bulunan değerli vitamin ve minerallerin birçoğunu bünyesinde barındırdığından sağlık değeri yüksek besinlerdendir. Pancar nelere iyi gelir sorusunu yanıtlamadan önce pancar besin değerine bir göz atalım

Kırmızı Pancar besin değeri
100 gram(porsiyon) Kırmızı Pancar toplam  kalori 43Kcal ‘dir
Toplam yağ   0,6 g
Karbonhidrat 10g –Diyet Lifi 2.8g – Şeker 7g
Protein 1.7g
Kalsiyum  16mg – Potasyum  320mg
Sodyum  78mg – Magnezyum 25 mg
Demir 1 mg
A Vitamini  50IU  – C Vitamini  5 mg
B6 Vitamini  0.2mg


 Kırmızı Pancar nelere iyi gelir

Pancarın yiyeceklerle birlikte tüketilmesi veya pancar suyu tüketilmesinin sağlığa faydaları birbiriyle eşdeğerde olabiliyor. Pancarı ister çiğ olarak , rendeleyerek, salatalarla, veya yiyeceklerle, pişirerek tüketebilirsiniz. Bu açıdan Pancar hakkında nelere iyi gelir sorusuna cevaben bütün faydalarını listeleyerek devam edelim



Kırmızı Pancar Faydaları (pancar suyu nelere iyi gelir)

Hipertansiyon hastaları için tavsiye edilir. Günde 1 bardak içmek tansiyonu dengelemek için yeterli olduğu biliniyor.



Böbreklere faydalıdır. Özellikle Böbrek Kumu Dökmede etkilidir.

Safra kesesine iyi geliyor. Safra  kesesi hastalıklarının tedavisinde pancar kullanılıyor.

Pancar Gut hastalığının tedavisinde kullanılıyor.

Kanseri önleyici bileşikler içeriyor. Bu sebeple pişirilerek yapılan işlemlerde süreyi kısa tutmak gerekiyor


Kansızlığa (anemi) iyi geliyor. Kanı ve karaciğeri temizleyici etkiye sahip olduğu biliniyor.


Bağışıklık sistemini
güçlendirir.

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu ve tedavi edicidir.
Özellikle, üst solunum yolu enfeksiyonları sırasında tüketildiğinde hastalığın iyileşme süresinin kısalmasında etkilidir.

Bağırsak hareketlerini düzenler. Kabızlık, hazımsızlık gibi problemlerin giderilmesinde yardımcıdır. Zayıflama diyetlerinde de kullanılabilir. Kalorisinin düşük olması, sağlığa faydaları ve kilo vermede benzer etkilerinden yararlanılır.


Bir araştırmaya göre, pancar suyu tüketilmesi beyinde oksijen oranını artırdığı tespit edilmiş. Beyin fonksiyonlarının iyi çalışmasında etkili olduğu ve Demans (unutkanlık) hastalığının tedavisinde yardımcı etkiye sahip olduğu söyleniyor.

Kasların daha güçlü hale gelmesinde tetikleyici besin olarak sporculara tavsiye ediliyor.Aynı şekilde Kemik sağlığına faydaları ve kemik dokularının güçlenmesinde etkin olduğu biliniyor.

Sarı nokta olarak bilinen göz hastalığına iyi geldiği belirtilmiş.


Kırmızı pancarın içeriğinde  bulunan bazı bileşenler nadir bulunan elementler olması sebebiyle; Kalp sağlığına iyi geldiği biliniyor.

Damar sağlığı ve İç Organların sağlığı açısından oldukça önemli bir besin olduğu vurgulanıyor.


!!UYARI!!
Günlük kullanımda sağlıklı bireyler olsakta ölçüyü kaçırmamalıyız. Yüksek tansiyon ve şeker gibi durumlar içinde çeşitli tavsiyeler var. örneğin Tansiyon hastaları için günlük 1 su bardağı pancar suyu tüketmek yeterli oluyorken. şeker hastaları için haftalık periyotlar da ve belirli ölçülerle önerilebiliyor. Ancak daha sağlıklı bilgi olması için doğrudan doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

Yorumlar