Toprak Etkisi
Çıplak ayakla toprağa basmanın faydaları,toprağa basmanın faydası,toprağa basınca ne olur,çıplak ayakla toprağa basarsak ne olur,toprağın insan sağlığına faydası,toprağın faydaları, hakkında bilgileri topladık.Uzmanlar, bir çok kanser türünün, günden güne artan hastalıkların ve çeşitli enfeksiyonların, toprakla ilişkimizi uzun süredir kesmiş olmamızın etkisinin olduğunu vurguluyorlar.
Zaten insan hayatının geçmişine bakarsak, özellikle atalarımızın durumunu gözden geçirirsek, ya deriden yapılma ayakkabıları yada doğal malzemelerden yapılan giyecekleri vardı. Dahası hiç bir giyecekleri olmadığı..
Daima ayaklarını yere sağlam basıyorlardı. Özellikle tarımla uğraşanların paçaları sıvayıp bileklerden yukarısına kadar battıkları tarlalar..
İşte bu durumun olumsuz hiç bir yanı olmadığı gibi, sayılabilecek çokça faydası görülüyor.
Bilim adamlarının yaptığı testlerde bunu açıkça kanıtlıyor. Aynı durumu deney fareleri üzerinde de deneyerek hastalık oranlarına da bakmışlar. Sonuç hayli şaşırtıcı.
Toprağa bastığımızda bazı elektronlar organlara transfer oluyor, tabi şimdi giyilen sentetik üretimler, naylon ayakkabıları düşünürsek, böyle bir şeye izin vermiyor. Yapılan testlerden anlaşılan hücre dokularını ve vücuttaki elektriği dengelediği bu sayede faydalı elementlerin hücre dokularına yerleştiği gözlemlenmiş.
Şimdi bakalım çıplak ayakla toprağa bastığımızda neler oluyor
Çıplak ayakla toprağa basmanın faydaları nelerdir?
İlk olarak vücutta biriken statik elektrik yükü atılır. Bu sayede iç organlar dahil tepeden tırnağa yani saçlarda dahil, fazla elektrik yükü boşaldığından enerji fazlasını atarak rahatlar. Böylelikle, hem bu enerjiden hemde bu enerjiye bağlı oluşabilecek hastalıkları engellemiş olur, vücut işleyişini daha rahat yerine getirir.
En büyük etkisi Kırmızı Kan Hücrelerindeki artış.
Toprağa basıldığında kırmızı kan hücrelerinde, %300'e varan bir artış gözlemleniyor. Yani Çeşitli Vitamin eksikliği ve benzeri şeylerin sebep olduğu kırmızı kan hücresi azalması, buda kandaki oksijen seviyesinin düşmesi demektir. İşte toprağın sağladığı bu güç ile kanda büyük ölçüde oksijen artışı meydana geliyor. Bu da organların daha sağlıklı olması demek, hastalıklara karşı daha güçlü olması, oluşabilecek kanser dahil bir çok hastalığın önüne geçen bir etki demek.Özelde kadınların kullanmış olduğu doğum kontrol hapları, genel olarak alınan hormonlar ve sürekli kullanılan bir çok ilacın potansiyel riskleri vardır. Doğum kontrol haplarının bir süre sonra "zeta" etkisi görülür. Zeta olasılığı yükselir. Bu olasılık kalp kriziyle sonuçlanabiliyor. Dolayısıyla toprakla uzun süre uğraşan, uzun süre toprağa basan insanlarda bu etki sıfırlanacak dereceye gelir ve kalp krizi riski minimuma iner.
Çıplaka ayakla toprağa basmak moral verir, stresi alır
Eskilerin bilinçle söylediği bir söz vardı, yeri gelmişken yazalım, toprakla uğraşmak güç ve kuvvet verir derlerdi.Aynen böyle sonuçları vardır. Hem vücudun hareketliliği, hem toprakla temas insanda pozitif bir enerji oluşturuyor, ruh sağlığı,akıl sağlığı, moral için faydası gözle görülebilecek boyuttadır. Bir nevi terapidir. İnsanın tabi bir varlık olması mı, doğal olanla yakınlık derecesi mi denir bir şey diyemem ama, bu etki insanın stresini alıcı. Stres gitti , sağlık sıkıntısı bitti diyebilirim.Toprakla temas doğrudan terapidir
Daha önce Ayak altındaki iç organların bağlantısına değin bir iki kelam etmiştik. Uzun süre toprağa bastığımızda, ayak altındaki organların sinir sonları, topraktan gelecek elementleri taşımada nakliye işlemi yapacaklardır. Bize düşen sadece çıplak ayağımızı toprakla buluşturmak bunun için 20-30 dakikalık bir seans uygulayabiliriz. Kendi terapimizi kendimiz yapabilir, düşük kırmızı kan hücrelerimizin sayısını toprağa basarak artırabiliriz.Çıplak ayak topraklama etkisi
Toprak ile bağımızın kesilmesi, çıplak toprağa basmamak ile oluşan, çocuklarda görülen iki tip diyabet hastalığının sebebi, topraklama olmayışı olarak görülüyor. Bunu hayvanlar üzerinde test eden araştırmacılar, farelerin kan şekeri oranının aynı beslenme programı uygulanarak topraklama yapılanlara göre daha yüksek olduğu görülmüş.
Yorumlar
Yorum Gönder