Öksürüğe Yakalanmamak İçin Soğuk Havalarda İçilebilecek Kür

Genelde havaların soğumasıyla ve yanı sıra yenilen içlen besinlerdeki boğazı tahriş eden unsurlar bir araya gelerek enfeksiyona yada boğaz ağrılarına sebep olabilirler, yanı sıra boğazda yaptıkları tahrişle birlikte kaşıntı ve kuru öksürük gibi etkiler bırakabilirler.

Tamda böyle kuru öksürük ve Bronşit gibi hastalıklara yakalanmamak için metabolizmayı ve bağışlık sistemini güçlendirecek bir kür uygulanması koruyucu etkiye sahip olacaktır.

Şimdi tarifini vereceğim kürü hazırlarken de dikkat etmeniz gerekiyor. Bu kür 1 günlük malzemelerle yapılır. Toplamda 1 hafta içerisinde 5 gün içmeniz gerekecek. 5 gün üst üste içilebileceği gibi 2 gün içip 1 gün atlayarak toplamda 1 hafta içerisinde 5 gün boyunca içmiş olursunuz.


Bronşit ve Kuru Öksürükten koruyucu Kür İçin Malzemeler şöyle
2 Adet Muz
2 Yemek Kaşığı Bal
400 ml Ilık Su

Cam bir kase içerisinde muzları iyice ezin. Yalnız ezerken metal kaşık,çatal kullanılması tavsiye edilmiyor. Varsa tahta kaşık kullanın. Çünkü bu karışımda ılık su kullanacağız ve dinlendirme yapacağız bu süre zarfında temas eden metal muzun bozulmasına sebep olabilir.

Şimdi kase içerisindeki ezilmiş muzlara ılık suyu ilave edin ve yarım saat dinlenmeye alın. Bu sürede ağzını kapatın. Süre sonunda suyun iyice soğuduğundan emin olun. Soğumamışsa biraz daha bekleyebilirsiniz yada 1 dakika dolapta bekletin. Bunun nedeni, bal sıcak su ile temas ettiğinde besin değerinde büyük kayıp olur.
Balıda karışıma ekledikten sonra 1 günlük kürümüz hazır.

Kürün Günlük içimi  için, günü 4 e bölün. Her seferinde yaklaşık 100ml şeklinde içebilirsiniz.



Yorumlar

Yorum Gönder