KUŞBURNU - Yaz Kış Şifa kaynağı - Grip için birebir


Kuşburnu nedir?

Kuşburnu, gülgiller familyasından içi tüylü bir yapıya sahiptir,çokça çekirdek vardır. Doğada 0 dan 4 metreye kadar çalılık şeklindedir. Sonbaharda olgunlaşır, açan pembe renkli çiçeklerden sonra, turuncu ve kırmızı tonlarında zeytin boyutlarında meyve verir.

Kuşburnu Kullanım Şekilleri

Dalından taze olarak toplanan kuşburnu çayı, reçeli, jöle ve marmelatı yapılır, çoğu ilaç için kullanılıyor. Ekmek,turta yapımında kullanılabiliyor.

Kuşburnu İçeriğinde Neler var?

Yüksek C vitamini deposu olması özelliğiyle öne çıkmış bir meyvedir. 100gramlık porsiyonda 426mg C vitamini içeriğiyle, besinler arasındaki C vitamini lideridir.

Demir eksikliğinde;
Kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasında, beyaz kan hücrelerinin uyarılmasında, içeriğinde bulunan maddeler sayesinde, dolu dolu şifa kaynağıdır.

Bazı antioksidan ve organik bileşikler, karotenoidler, flavonoidler ve çeşitli asitleri bünyesinde barındırıyor.

Kuşburnu Faydaları Nelerdir?


Liste başı özellik soğuk algınlığı gibi kış aylarında yakalanılan gribal enfeksiyonların üstesinden gelebilen, çayı içilerek rahat bir nefes aldıran meyvedir. Kaynatıp çayını içerek gripten korunmaya birebir

Kanser, kolesterol, şeker gibi güçlü hastalıkların önlenmesinde hatta bir takım rahatsızlıkların onarılmasında hücre yenileyici etkiye de sahiptir 


Bağışıklık sistemi ,kronik öksürük, astım, bronşit ve nefes darlığı gibi durumların önüne geçtiği güçlü bir korunma kalkanı olduğu bilinenler arasında.

Mide sağlığına büyük etkisi var, Mide asidi düzenleyici özelliği, midede oluşan tahriş ve yaraları iyileştirici, ülsere karşı tedavi edici boyutta korunma sağlıyor.

Çeşitli böbrek rahatsızlıklarında, rahatlatıcı etkisi var. Yanı sıra kabızlık gibi durumların dengelenmesinde, normalleşme sürecini hızlandıran etkiye de sahip.

Cilt bakımında kullanılabilen kuş burnu, çoğu makyaj malzemelerinin ana bileşeni olarakta kullanılabiliyor.

İltihap ve enfeksiyonların tedavi sürecini hızlandırıcı, vücutta bulunan ödemin atılmasına kadar olukça faydalı bir besindir.

Yukarıda saydığımız kan hücrelerini tetikleyici, oksijen taşıyan özelliği sayesinde Anemik(kansızlık) problemlerinde doğrudan faydalıdır.
Kemik sağlığı açısından da, vücutta yardımcı rolleri üstleniyor.

*
Son dönemlerde söylenenlere göre, eklem ağrılarına sebep olan kireçlenme sıkıntılarınında çözümü olduğu öne sürülüyor.

 Kuşburnu Çayı Nasıl yapılır

Normalde ölçüleri göz kararı ayarlayabileceğiniz , cezve benzeri küçük bir kapta kaynatacağınız suya bir miktar kuşburnu atmanız yeter. Ancak bir kaç bardak içileceği düşünülürse(demlikte) yarım litre suyu ocakta kaynatın, kaynamaya yakın yada kaynadıktan sonra,bir avuç içi kadar kuşburnu atılır. ortalama 1 yemek kaşığı kadar kuşburnu atın. 1-2 dakika kadar daha durabilir, dilerseniz ocaktan alır 5-10 dakika bekleyip sonra içebilirsiniz.

 Tadı acı gelirse tadlandırıcı olarak 1 çay kaşığı bal eklenebilir. Yanında Limon dilimlenip yenilebilir. Afiyet olsun. Yaz Kış içilebilir Şifa kaynağı kuşburnu. Kuşburnu Marmelatı ise ayrı bir güzel oluyor.
Siz bir yandan çayınızı yudumlarken bir yandan da besin değerlerine bakalım. (1 Fincan kuşburnu çayı ayırın. Sürprizimiz var )

*Aşırı miktarlarda kuşburnu tüketimi

bulantı,kusma,kabızlık, böbrek taş oluşumu gibi yan etkilere sebep olabilir. Zaten besin değeri yüksek olduğundan, fazla tüketme ihtiyacı hissetmezsiniz.


100gr Kuşburnu Porsiyonundaki besin değeri

  • Kalori (kcal): 162
  • Toplam yağ: 0,3 g
  • Sodyum 4: mg
  • Potasyum: 429 mg
  • Karbonhidrat: 38 g
  • Diyet lifi: 24 g
  • Şeker: 2,6 g
  • Protein: 1,6 g
  • A vitamini: 4.345 IU
  • C vitamini: 426 mg
  • Kalsiyum: 169 mg
  • Demir: 1,1 mg
  • Piridoksin: 0,1 mg
  •  Magnezyum: 69 mg

*****İşte Sürpriz*****

1 fincan kuşburnu çayı ayırdınız değil mi?
Size özel bir Cilt maskesi tarifi verelim. 
Bu maske, sivilce ve siyah noktaların da çözümü

Yapmış olduğumuz kuşburnu çayından 1 fincan aldık. Bu fincanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar bal katın. 1 yemek kaşığı da yağsız tarafından yoğurt katın. Bir güzel karıştırın 2-3 dakika kadar beklesinler.. 
Şimdi bu maskeyi cildinize uygulayın ve 15 -20 dakika bekletin.
Sonra güzelce durulayın. Tertemiz oldunuz :)

Yorumlar