İntegraal makarna, tarifi ve, integral makarna nedir,integral makarna besin değeri,integral makarna kilo verdirir mi,integral makarna kalorisi,integral makarna tarifi,integral makarna sağlıklı mı, integral makarna neye yarar gibi soruların cevaplarını aradık.
Aslında integral makarna, tam buğday'dan üretilen bir makarna çeşididir. İçeriği açısından oldukça zengin besin değerine sahiptir. Piyasada yaygın olarak satılmaya başladığından beri çokça çeşidi çıkmıştır.. İntegral makarnanın birkaç pişirme yöntemi vardır. Kendi besin değeriyle birlikte, integral makarna pişirilirken ekleyebileceğimiz sebze ve peynir gibi ürünlerle hem besin değeri yükseliyor hemde kalorisi aşağılarda kalıyor. Karbonhidrat değeri ise minimum değerlerde olan integral makarna, kilo vermek isteyenler için hem sağlık değeri yüksektir, hemde uzun süre tok tutar.
Dilerseniz önce İntegral makarnanın besin değerini ele alalım
Aslında integral makarna bildiğimiz esmer makarna'dır. Tam buğday unundan yapılan ama piyasada bulunanların işlemden geçtiği şekliyle integral makarnadır. Ancak sadece öğütülerek elde edilen makarnalar var mıdır, bunun için doğrudan firmalarla görüşmek lazım. yasal düzenlemeler ve bazı gerekliliklerden dolayı, besin öğeleriyle zenginleştirme işlemleri yapılabiliyor. Yani pişirirken katılacak peynir, domates gibi ürünlerle önceden süslenerek pişirmeye hazır halde sebzeli makarnalar olarak satışa sunulabiliyor. İtalya'da daha fazla çeşitleri var, yada et ürünleri deniz ürünleriyle birlikte hazırlanan tarifleriyle sağlık değeri dahada yükseliyor.
Bilindiği üzere beyaz makarnaya oranla daha uzun pişme süresine sahiptir. Lezzeti için yapılabilecek çoklarca tarif var. bunlardan da bahsedebiliriz. Hem kilo verelim hem lezzetli integral makarna yiyelim derseniz. bunun için fırın usulü daha sağlıklı olacaktır.
Makarnalar haricen katılabilecek çokça besin maddesiyle zenginleştirilebilir. Bu sebeple vtarifte yerine kullanabileceğiniz çokça seçenek olduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla buna isim oalrak fırında peynirli makarna, fırında peynirli spagetti, fırında midyeli inegral makarna gibi isimler koyulabilir. Yani içerik açısından her isme uygun olduğundan ben doğrudan Fırında İntegral makarna tarifi diyorum.
1 adet kuru soğan ( onuda istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz ister çok ince ister küçük küp size kalmış porsiyon miktarına göre, soğan miktarını artırabilirsiniz)
Yine makarna miktarınıza göre peyaz peynir ayırın. aynı şekilde Süt ve Brokoli. (Brokoli miktarını düşük tutarsanız sevmeyenler için rahatsız edici olmayacaktır.)
Bir miktar karabiber (taze çekilmiş önerilir) Bir miktar zeytin yağı (Miktarınıza ve hassasiyetinize göre oranını ayarlayın 3-4 yemek kaşığı genelde yeterlidir. Siz, makarna miktarınıza göre ayarlayabilirsiniz.
ve genel cerrahımız Sarımsak.. Sarımsağın ölçüsünü ağız tadınıza göre ayarlamanızı isterim, 1-4 diş arası yeterli olacaktır.Aşırı ince doğramayın. (yada bir diğer taktik olarak 1 diş sarımsağı doğrayıp hazırlama aşamasında ilave ederken, diğer bir kaç diş sarımsağı doğramadan, tepsi döşendikten sonra,en son fırına gönderirken üzerine döşeyebilirsiniz. Fırında pişerken kokusu ve keskinliği gider tatlı olur, besin değeri çok düşmemiş olur tane olarak yiyebilirsiniz.)
Bir kabın içerisine süt,zeytinyağı ve peyniri boşaltın,peyniri iyice dağıtacak şekilde karıştırıp kalan malzemeleri atın, biraz daha karıştırıp Makarnayı ekleyin. iyice boca edin ve fırın tepsisine güzelce yayın. 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin, üzeri kızarıncaya dek pişsin.
Bu tarife göre 1 dilim ortalama 100gram olduğunu düşünürsek, kalorisi de 130-160 kcal seviyelerinde olacaktır.
Kilo vermek için diyetinizin ana öğününe ekleyebileceğiniz sağlıklı ve tok tutucu bir öğün oldu.
Dilerseniz Haşlanmış olarak doğrudan tüketebilirsiniz. Bunun için süzme işlemi bittikten sonra içerisine peynir, veya yağsız tarafından kıymalı makarna yapılabilir. Doğal olarak yanına 1 kase yeşilliği bol salata ve yoğurt olabilir. Salata tercih ederseniz, biraz zeytin yağı ve limon sıktığınızda aşağı yukarı aynı besin değerlerini alacaksınız kalori oranı çok yükselmeyecektir. Zaten kilo vermek için çok düşük kalorili beslenmenin zararını da göz önünde bulundurursak 2 şekilde de ana öğün olarak hem yüksek besin değeri hemde uzun süre tok tutması bizim için daha öncelikli.
Afiyet olsun.
Aslında integral makarna, tam buğday'dan üretilen bir makarna çeşididir. İçeriği açısından oldukça zengin besin değerine sahiptir. Piyasada yaygın olarak satılmaya başladığından beri çokça çeşidi çıkmıştır.. İntegral makarnanın birkaç pişirme yöntemi vardır. Kendi besin değeriyle birlikte, integral makarna pişirilirken ekleyebileceğimiz sebze ve peynir gibi ürünlerle hem besin değeri yükseliyor hemde kalorisi aşağılarda kalıyor. Karbonhidrat değeri ise minimum değerlerde olan integral makarna, kilo vermek isteyenler için hem sağlık değeri yüksektir, hemde uzun süre tok tutar.
Dilerseniz önce İntegral makarnanın besin değerini ele alalım
İntegral makarna besin değeri (100gr) Porsiyon
- Toplam enerji 350kcal (pişirme tekniği ve giren malzemelerle bu oranı 150 kcal değerine kadar düşüyor.
- İntegral makarna protein değeri yaklaşık : 14 gram
- İntegral makarna toplam yağ oranı : 1.3g
- İntegral makarna karbonhidrat: 76g
- İntegral makarna Lif : 5.7g seviyelerinde
- Ayrıca İntegral makarna vitamin ve mineral açısından hayli zengindir. Bunların başlıcaları B Vitamini ve E vitaminidir.
- İntegral makarna Mineral olarak; Demir,magnezyum,kalsiyum ve çinko açısından zengindir.
İnterneal makarna nedir?
Aslında integral makarna bildiğimiz esmer makarna'dır. Tam buğday unundan yapılan ama piyasada bulunanların işlemden geçtiği şekliyle integral makarnadır. Ancak sadece öğütülerek elde edilen makarnalar var mıdır, bunun için doğrudan firmalarla görüşmek lazım. yasal düzenlemeler ve bazı gerekliliklerden dolayı, besin öğeleriyle zenginleştirme işlemleri yapılabiliyor. Yani pişirirken katılacak peynir, domates gibi ürünlerle önceden süslenerek pişirmeye hazır halde sebzeli makarnalar olarak satışa sunulabiliyor. İtalya'da daha fazla çeşitleri var, yada et ürünleri deniz ürünleriyle birlikte hazırlanan tarifleriyle sağlık değeri dahada yükseliyor.Bilindiği üzere beyaz makarnaya oranla daha uzun pişme süresine sahiptir. Lezzeti için yapılabilecek çoklarca tarif var. bunlardan da bahsedebiliriz. Hem kilo verelim hem lezzetli integral makarna yiyelim derseniz. bunun için fırın usulü daha sağlıklı olacaktır.
Makarnalar haricen katılabilecek çokça besin maddesiyle zenginleştirilebilir. Bu sebeple vtarifte yerine kullanabileceğiniz çokça seçenek olduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla buna isim oalrak fırında peynirli makarna, fırında peynirli spagetti, fırında midyeli inegral makarna gibi isimler koyulabilir. Yani içerik açısından her isme uygun olduğundan ben doğrudan Fırında İntegral makarna tarifi diyorum.
KİLO VERMEK İÇİN FIRINDA İNTEGRAL MAKARNA TARİFİ
Fırında İntegral Makarna Malzeme listesi.
Öncelikle İntegral Makarna Haşlayın. (spagetti olabilir, uzun düdük makarna olbilir tamamen size kalmış) Öncelikle makarnamızın porsiyon miktarını ayarlayıp haşlayın.1 adet kuru soğan ( onuda istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz ister çok ince ister küçük küp size kalmış porsiyon miktarına göre, soğan miktarını artırabilirsiniz)
Yine makarna miktarınıza göre peyaz peynir ayırın. aynı şekilde Süt ve Brokoli. (Brokoli miktarını düşük tutarsanız sevmeyenler için rahatsız edici olmayacaktır.)
Bir miktar karabiber (taze çekilmiş önerilir) Bir miktar zeytin yağı (Miktarınıza ve hassasiyetinize göre oranını ayarlayın 3-4 yemek kaşığı genelde yeterlidir. Siz, makarna miktarınıza göre ayarlayabilirsiniz.
ve genel cerrahımız Sarımsak.. Sarımsağın ölçüsünü ağız tadınıza göre ayarlamanızı isterim, 1-4 diş arası yeterli olacaktır.Aşırı ince doğramayın. (yada bir diğer taktik olarak 1 diş sarımsağı doğrayıp hazırlama aşamasında ilave ederken, diğer bir kaç diş sarımsağı doğramadan, tepsi döşendikten sonra,en son fırına gönderirken üzerine döşeyebilirsiniz. Fırında pişerken kokusu ve keskinliği gider tatlı olur, besin değeri çok düşmemiş olur tane olarak yiyebilirsiniz.)
İntegral makarna Hazırlanışı
Bir kabın içerisine süt,zeytinyağı ve peyniri boşaltın,peyniri iyice dağıtacak şekilde karıştırıp kalan malzemeleri atın, biraz daha karıştırıp Makarnayı ekleyin. iyice boca edin ve fırın tepsisine güzelce yayın. 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin, üzeri kızarıncaya dek pişsin.
Bu tarife göre 1 dilim ortalama 100gram olduğunu düşünürsek, kalorisi de 130-160 kcal seviyelerinde olacaktır.
Kilo vermek için diyetinizin ana öğününe ekleyebileceğiniz sağlıklı ve tok tutucu bir öğün oldu.
Dilerseniz Haşlanmış olarak doğrudan tüketebilirsiniz. Bunun için süzme işlemi bittikten sonra içerisine peynir, veya yağsız tarafından kıymalı makarna yapılabilir. Doğal olarak yanına 1 kase yeşilliği bol salata ve yoğurt olabilir. Salata tercih ederseniz, biraz zeytin yağı ve limon sıktığınızda aşağı yukarı aynı besin değerlerini alacaksınız kalori oranı çok yükselmeyecektir. Zaten kilo vermek için çok düşük kalorili beslenmenin zararını da göz önünde bulundurursak 2 şekilde de ana öğün olarak hem yüksek besin değeri hemde uzun süre tok tutması bizim için daha öncelikli.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder