Boğaz Ağrılarına İyi Gelen Doğal Yollar Derlemesi

Boğaz enfeksiyonları genelde 3-4 günde geçer bazen ise 15 güne kadar uzayabiliyor. eğer süresi uzayan ve şiddeti sizi yatağa düşüren bir enfeksiyonsa çok beklemeden hastane yolunu tutun.
Bronşit başlangıcı, faranjit gibi sorunlar olabileceğini unutmayın. Bu nedenle normalde enfeksiyonlu bir boğaz ağrısı sorunuysa bunun tedavi edilmesi gerekir, anılan hastalıklar yoksa bile enfeksiyonun geçmesinde tedavi uygulamak hem kişiyi rahatlatır hem oluşabilecek başka sorunların önüne geçmek için tedavi şarttır.

Ancak günümüzde ortak bir karar olarak, Antibiyotik tedavisinden uzak durulmalı. hekimlerin onadığı bu durum antibiyotiğin yan etkileriyle birlikte, ileri ki zamanda başka sorunları engellemek için antibiyotiklerin yetersiz hale dönüşebildiği bir direnç oluşması..

Bu sebeple, genelde doktorlarda doğal tedavi yollarını tavsiye ederler.
Ancak Alerjik durumlarda Alerjinin ne olduğu bilinerek hareket edilir. Alerjiye yönelik ilaçlar uygulanır.

**
Asıl boğaz enfeksiyonu olan şişliğin görüldüğü durumdur. Bu enfeksiyon bulaşıcıdır.
Şişlikle birlikte Mide bulantısı - kusma olur, boyun bölgesinde ağrı yayılır. baş dönmesi de görülür. Mutlaka doktora gidin.

Boğaz Ağrıları İçin Doğal Yollar Nedir?


Öncelikle bol sıvı alımı çok önemlidir. Gün içerisinde su içmeyi ihmal etmemeli. yanı sıra,  asitli içecekler gibi boğazınızı daha kötü duruma getirebilecek zararlılardan uzak durun.

Tedavi aşamasında bol bol C vitamini almamız gerekir. Yanı sıra soluduğumuz havaya dikkat etmeli, özellikle nem değerleri normal değerlerin altına düşmemeli. Oksijenimiz de temiz olmalı, evinizi - odanızı bol bol havalandırın. Ellerimiz hiç boş durmuyor, hem boş dursa bile terlemeyle birlikte bakteriler birikir bu nedenle gün içerisinde sıksık ellerinizi yıkayın.
***Ayaklarınız yıkamanız çok önemlidir!.. Özellikle boğaz sağlığında, hastalıklara, hem sebep, hemde tedavi olabilecek nokta ayaklarınızdır. Bu konuyla ilgili bilgiler,***Benim, hem koruyucu hem tedavi aşamasında kullandığım formül için tıklayın

  • Bol bol çorba içilebilir. çay içebilirsiniz. Çay tüketimi için bitki çayları (adaçayı, kuşburnu çayı gibi) içilmesi süreci hızlandırır.
  • Nane - Limon en bilindik içecekler arasındadır. Gribal enfeksiyonlarda da tedavi edicidir.
  • Benzer şekilde gün içerisinde belirli bir süre ağzınızda karanfil bekletebilirsiniz. 
  • Zencefilin içine atılarak içebileceğiniz bir çok karışımlar yiyebilir içebilirsiniz.
  • 1 kase yoğurt üzerine 1-2 çay kaşığı zencefil atın afiyetle yiyin.
  • Soğanlı su gargarası.. İltihapları dağıtmada çok etkili olacaktır. Blender kullanarak soğanı iyice çektirin. Sonra suyunu süzün. 1 litre suyun içine karıştırın. Bu suyla gün içerisinde ara sıra gargara yapabilirsiniz.
  • Bir bardak suya bir limon sıkın. içerisine çok az tuz ekleyin, bir yemek kaşığı bal karışıtırıp gün içerisinde 2-3 yudum için.

Boğaz ağrılarına İyi Gelen Bitkisel Çaylar

Adaçayı (hakkında bilgiler için tıklayın)

Karaağaç Çayı (Kuzey Amerika kökenlidir)

Kuşburnu Çayı (bilgi için tıklayın)

Meyan Kökü Çayı
Bu çay Alerji,viral enfeksiyonlar,ülser ve ağız yaralarına iyi geliyor. Soğuk ve sıcak olarak içilebiliyor. Çayı küçük bardakla az miktarlarda içilmeli aşırı kullanımı yüksek tansiyona sebep olabiliyor. Tansiyon hastaları bunun yerine diğerlerini yapmalı.

Okaliptüs ÇayıÜst solunum yolu enfeksiyonlarında, grip ve ağrılardada kullanılabiliyor. Bronşit ve Sinüzit ağrılarını dindirir. Diğer bir yoluda kaynayan suya okaliptüs atıp  yüksekten buharını solumaktır. yanık riskine karşı dikkat edilmeli.

Papatya Çayı
Genelde rahatlatıcı etksi bilinir.Eğer çayını içecekseniz akşam saatlerinde içmeniz uygundur. uykunuzu getirebilir.

Bu çayların hepsi soğuduktan sonra gargara yapmak için uygundur. Aynı faydaları görülebilir.
Gırtlağa kadar indirerek iyi gargara yapın.


Yorumlar