Hayatımızın büyük bir kısmı düzensiz ve sağlıksız beslenmeyle tükeniyor. Çoğu zaman ne bulsak yiyoruz. Peki Ama zararlı zararsız bakmadan ölçüsünü tartmadan aldığımız sağlıklı besinlerin, uzun vadede iç organlara zarar verebileceğini biliyor muyuz?
Evet bu konuda çokça bilimsel çalışmalar ve sair makaleleri var. Özellikle de tek yönlü beslenme, veya sağlıklı olduğu düşünülen besinlerin, normalde alınması gerekenden fazla alımıyla ortaya çıkan sağlık sorunlarından, çoğu insan şikayetçi.
Bütün şikayetleri, süregelen beslenme alışkanlıkları gibi konuları bir kenara bırakıp. Hangi besinlerin, hangi organlar için alınması gerektiği ,tedavi edici, iç organları temizleyici özellikleri gibi konulara değineceğiz.
Bağırsaklarda kilo alımı ve kilo verilmesi konusunda çok büyük rollere sahip organlarımızdır. Kendimize şunu soralım; Sağlıklı kilo kontrolü için, sağlıklı bağırsaklara sahip miyiz?
Bağırsak Sağlığı İçin Hangi Besinler Tüketilmeli
Öncelikle bağırsak sağlığı konusundan başlıyoruz. Çünkü Vücudumuzda İkinci Beyin sayılan iç organımız bağırsaklar'dır. Bağırsaklarda milyonlarca yararlı bakteri yuvalanır. Bu floranın daha sağlıklı olması için hangi besinler tüketilmeli;Daha önceki araştırmalarımda besinler ve içerikleri hakkındaki gördüklerim sonucunda hep bunların şu noktada faydası olabilir, şu organın ihtiyaçlarına cevap verebilir gibi düşünceler alıyordu.
Örneğin Sarımsak, artık doğal antibiyotik olması gibi konular, fayda bakımından zenginliği gibi içeriğine girmeden doğrudan , bağırsaklar üzerindeki rolüne değinelim;
Sarımsak
Öncelikle sarımsağın çiğ tüketilmesi, bağırsak florasındaki antibiyotik etkisiyle birlikte bir çeşit koruyucu rol oynuyor. Taşıdığı vitaminlerle, bağırsakların güçlenmesinde etkin.
Bazı besinlerin yemeklerde kullanımına dair bilginiz vardır. Sarımsak yemeklere pişmeye yakın atıldığında, özellikle sebze ile birlikte tüketildiğinde, sarımsak bağırsakları temizler. Biz neyi biliyorduk? temiz olan yerin sağlıklı olduğunu.. Normal hayatta yaşadığımız ortamın temizliğine bu yüzden dikkat ediyoruz. öyleyse, bağırsaklarımızın temizliği içinde gereken özeni gösterelim.
Bağırsak Duvarlarınızı Onarın - Kemik Suyu
Tükettiğimiz bütün besinler, ne kadar dikkat edersek edelim, içeriğindeki bakterilerin, zehirli maddelerin ağır metallerin vücuda taşınmış olması demektir. Tabi bunlar virüs şeklinde görülebilir. Biz bunlar için sarımsak tüketmiştik ama? diyebilirsiniz. Biz floranın faydasına bir adım atmıştık bu sefer hem floranın hemde doğrudan Bağırsak duvarlarının güçlenmesi için Kemik suyu ile takviye yapmalıyız. herhangi bir nedenden dolayı, içeride onarılmayı bekleyen bağırsaklarımız olabilir, Floranın tutunduğu duvarlarımızı daha sağlam yapmalıyız.Unutmayalım Bakterilerin yeme içme alışkanlıkları bizim yeme içmemize bağlıdır. Düşününki sadece vitamin kaynağı olan besin kullansanız eksik kalan yüzlerce gerekliliği nasıl tamamlarsınız. Bize mineraller lazım, amino asitler lazım, yağlar lazım daha çok şeye ihtiyacımız var bu sebeple kemik suyu bağırsak sağlığında önemlidir.
Lifli Gıdaların Önemi Büyük
Pırasa
Lifli Gıdalar demişken öncelikle Pırasa'yı ele alalım. Pırasa, içerdiği bir lif olan İnülin alımıyla, Bağırsaklardaki bakterilerin iyi beslenip, çoğalmasında büyük etkiye sahip. yararlı bakterileri artırmak özellikle de bağırsakta yıkımın çok olduğu zamanlarda bağırsağın aradığı yenilenmeyi sağlıyor.
Lahana- Turşusu
Lifli gıdalara devam, zengin bir lif kaynağı olan lahanayı unutmamalı. lahanayı çiğ olarak da tüketebilirsiniz ben evimde kırmızı lahanayı genelde salatalarda kullanırım ve tavsiye ederim.Lahanada bağırsakları temizleyici özelliğe sahip, çeşitli bağırsak hastalıklarından korunmak içinde içeriği gayet dolgun. Bağırsakların sağlıklı çalışması açısından gereken probiyotik barınağı.
Kötücül Bakterilerin Azalması mı?
Yanlış duymadınız, araştırmalar sonrası gün içerisinde ara öğün olarak tercih edilen bir avuç kadar Antep Fıstığı, yararlı bakterilen artmasında rol oynayan lif,aminoasit gibi etkenleri içeriyor aynı zamanda içeriğindeki polifenol, kötücül bakterilerin azalmasında destekçi rol oynuyor.Diğer Organlar için faydalı besinleri de ele aldığımız yazılar eklenecek. merak ettiğiniz öğrenmek istedikleriniz varsa bildirin sizler için araştırıp paylaşalım.
Yorumlar
Yorum Gönder